Начало » Общност » Малшанс: С дрога за над $ 145 млн. наркокуриер нацепи 2 патрулки

Малшанс: С дрога за над $ 145 млн. наркокуриер нацепи 2 патрулки

Най-непохватният куриер на наркотици сам се разкри и изложи на полицейски арест с дрога за стотици милиони долари, съобщи CNN. Австралиецът Саймън Ту, който блъсна 2 патрулки пред полицейски участък в Сидни с микробус, натъпкан с чували с кристален метамфетамин, отнесе присъда от 6 г. и 6 месеца за злополучното си кормуване.

При инцидента полицаите в участък в Сидни чули силен трясък откъм паркинга с патрулки, след което констатирали, че две от колите им са сериозно смачкани. Виновникът изчезнал, но бързо бил разкрит и задържан по записи от охранителните камери и информация от очевидци.

Спипаният зад волана шофьор се държал подозрително и агентите решили да претърсят микробуса, в който имало над четвърт тон (273 кг) кристален метамфетамин, чиято улична продажна цена надхвърля 145 американски долара.

Каръкът Ту веднага бил арестуван. „Този 26-годишен мъж определено имаше много, много лош ден – това е сигурно най-големият удар за откриване на наркотици, който полицията в Ню Саут Уелс изобщо е правила. Невероятно, направо невероятно“, коментира с нескрит сарказъм детектив Глин Бейкър от местната полиция. „Да се блъсне в полицейски коли, превозвайки подобно количество дрога, е нещо нечувано, една изключително благоприятна поредица от обстоятелства“, изтъкна той пред журналистите.

 
banner
banner
Петя Митева