Начало » Общност » Поставиха къщичка за книги в двора на ИУ – Варна

Поставиха къщичка за книги в двора на ИУ – Варна

Къщичка за книги беше открита днес в двора на Икономически университет – Варна, съобщават от учебното заведение за BudnaVarna.com.

Тя е закупена със средства по програма „Еразъм +“ и е част от поредицата екоинициативи, с които се реализира визията на академичното ръководство висшето училище да се развива като „зелен“ университет, отличаващ се с иновативни и устойчиви решения. Книгите в нея ще „домуват“ и ще пътуват към читателите на принципа „вземи, прочети, върни, размени, дари“.

Първата книга в къщичката – монографията на проф. Иван Русев „Висшето търговско училище – Варна (1920 – 1945) и началото на висшето икономическо образование в България“, беше поставена от ректора на ИУ – Варна проф. д-р Евгени Станимиров в присъствието на входящи студенти по програма “Еразъм +“.

Книгата е отпечатана в университетското издателство „Наука и икономика“ и е посветена на 100-годшинината от основаването на Икономически университет – Варна. Директорът на Департамент „Езиково обучение“ доц. д-р Владимир Досев остави стихосбирка на Николай Лилие.

Всеки от чуждестранните студенти постави в къщичката издания на своя роден език.

Цикълът от екоинициативи започна през месец август, когато на територията на трите сгради на Икономически университет – Варна (паркинг на академичната сграда, втори корпус, Колеж по туризъм) бяха монтирани 10 нови велостоянки. През октомври в дворовете на академичната сграда и на Колежа по туризъм ще бъдат поставени къщички за птици.

снимка: ТУ-Варна

 
banner
banner
Budnavarna