Начало » Общност » Доц. Мангъров: Д-р Кунчев ми каза да си затварям устата

Доц. Мангъров: Д-р Кунчев ми каза да си затварям устата

Случи се нещо с Главния държавен здравен инспектор Ангел Кунчев през последните месеци и действа неадекватно. Затварянето на страната, маските в училищата – това е липса на мисъл. Те ме потърсиха и ми казаха да си затварям устата – това заяви пред bTV началникът на детското отделение в Инфекциозна болница доц. д-р Атанас Мангъров.

Д-р Кунчев ми каза да си затварям устата. През нощта карам колата, връщам се от преглед. Звъни ми телефона, обажда ми се д-р Кунчев. С него винаги сме били приятели. Казва ми „Много говориш, аз съм единственият, който се противопоставя на лошото отношение към теб. Трябва да млъкнеш. И аз казах „Добре“, но не млъкнах, твърди доц. д-р Атанас Мангъров.

Доц. Ангел Кунчев от своя страна беше категоричен, че не може да става дума за оказан натиск: „Омръзна ми да обсъждам изявления на хора, които в живота си не са виждали болен от коронавирус. Аз няма как да оказвам натиск над него, а и не искам. Работим от много години заедно. Препоръчах му да не обърква хората. Нека да мисли каквото иска, но когато всички страни вземат мерки, СЗО препоръчва, когато европейски и американски центрове доказват с факти и цифри колко помагат маските, да излезеш и да кажеш „Това е глупост, не го правете“, е объркване на хората и пречи на мерките на държавата да се бори с инфекцията, коментира още главният държавен здравен инспектор.

Той обясни, че не иска да плаши хората, но коронавирусът е реалност и колкото повече хора се спасят, толкова по-добре.

 
banner
banner
Петя Митева