Начало » Общност » Нов голям протест се очаква днес

Нов голям протест се очаква днес

Нов голям протест се очаква днес. Организаторите от „Отровното трио“ обявиха началото му за 8 часа, а сборната точка е в Триъгълника на властта, предава NOVA.

Този път полицияtа ще направи контролно-пропускателни пунктове. Ще бъдат проверявани съмнителни лица и такива с голям багаж. Няма да се допускат хора в нетрезво състояние.

Забранени са пиротехниката и опасните предмети. От СДВР очакват три големи протеста. Два от тях имат разрешителни, а един  се организара в социалните мрежи. От полицията призоваха хората да не се поддават на провокации.

А снощи протестът премина съвсем спокойно. Отново имаше прожекции на избрани изказвания на премиера върху фасадата на бившия партиен дом. Организаторите призоваха демонстрациите днес да са мирни.
Но все пак дадоха съвети на хората как да се пазят от лютив спрей и обгазяване. Призоваха също да няма шествие към Орлов мост. Въпреки това група демонстранти затвори движението за кратко.

Междувременно на булевард „Дондуков“ бяха издигнати медицински палатки. Идеята е там да се помага на протестиращите днес ако е нужно.„Хората тук са много ясни и категорични.

Аз се радвам – просто бях отчаяна, че нормални хора в  България не са останали с някакви ценности, но тук като дойдох виждам много свестни хора“, казват протестиращи.

 
banner
banner
Петя Митева