Начало » Общност » Марешки за „Кабакум”: Хората са благодарни, че вместо 10 лв. за чадър плащат 2 лв.

Марешки за „Кабакум”: Хората са благодарни, че вместо 10 лв. за чадър плащат 2 лв.

Благодаря на хората, които ме подкрепиха. Тези, които ме познават знаят, че не мога да бъда купен. Що се отнася до двете концесии на плажовете – за единия се явих на търг преди 5 години и през това време той е седял безстопанствен, а другият не бе стопанисван 15 години.

Това заяви лидерът на ВОЛЯ Веселин Марешки в ефира на „Нова телевизия“.

Попитан дали подписът му е „златен” и дали е изтъргувал за сметка на концесията на плаж „Кабакум” Марешки отговори, че нито може някой да го купи, нито да го уплаши.

„Явил съм се на търг за този плаж през 2009 г., 5 г. беше безстопанствен, защото никой не го иска. 15 г. този плаж никой не го иска, коментира лидерът на „Воля“ по повод концесията на плаж „Кабакум“ край Варна. „Печелим на чист търг. По-скоро плащам услуга на държавата, хората са благодарни, защото вместо 10 лв. за чадър, плащат 2 лв.“, допълни той. И обясни, че има решение на върховния съд, че постройката му е законна. „ВОЛЯ не се дава на концесия. Аз съм достатъчно богат човек, за да съм за един плаж. Аз съм дарител на държавата, помагам на хората“, категоричен бе Марешки.

„Не се оправдавам, казвам си тезата. Стигна се до нашите подписи след като ВМРО се бяха подписали за промените в Конституцията“, обясни Веселин Марешки. Той заяви, че от толкова политически пумпали се е объркал. „Хиляди български граждани ми се обадиха и заявиха, че решението ми е грешно и трябва да се съобразявам със структурите и симпатизантите и трябва да подпиша за Конституцията. Българите са много разделени“, смята лидерът на Воля.

Според него той не е чел проекта, но имат достатъчно юристи, които са изключително компетентни по различни теми. „Не мога да се правя на всезнаещ. Те ще видят точка по точка, дума по дума. Предложението за Конституцията е покана за разговор, не мога да си губя времето за всяко нещо. Не го разбирам. Специалистите ми ще я прочетат и ще ме консултират“, каза още Марешки.

„Ние сме последователни. Пример затова е, че ние продължаваме да гласуваме срещу субсидиите. След този подпис – правителството пак може да падне, този подпис не може да даде допълнително време. Дискусията не може да пречи на оставката“, подчерта още той.

Попитан дали са патерица на властта, той заяви, че не може да отговаря на някого, който е бил част от управлението. „Ще видите, че Христо Иванов няма да е част от следващото правителство. Щом е толкова силен, защо търси да се обединява с други и да прави тюрлюгювечи“, запита още лидерът на Воля.

 
banner
banner
Петя Митева