В „Младост” и „Възраждане” пропищяха от автоапаши

Граждани алармират за зачестили случаи на разбити автомобили във варненските квартали „Младост“ и „Възраждане“. Постове и коментари в социалната мрежа Фейсбук са посветени на среднощните набези на автоапашите през последните няколко седмици.

За по малко от месец са били разбити десетки коли, твърдят потърпевши. Кражбите обикновено ставали след полунощ, в часовете между два и четири. Разбивани са били коли, паркирани далеч от уличното осветление, за да не бъдат снимани или заснети апашите.

Наред с музикални уредби и акумулатори се крадат всякакви вещи от купетата, дори събраните по таблото стотинки, жалват се жертви на наглите посегателства.

Две от служебните коли на район „Младост“ също са били обект на кражби наскоро. Единият автомобил е бил разбит преди около два месеца, а другият – преди около месец, разкри районният кмет Христо Христов.

Както и останалите кражби в района, и тези са станали през нощта. Счупени са били предните странични стъкла, след което от служебните коли са били задигнати касетофоните, уточни кметът на „Младост“.

През изминалите октомври и ноември в кварталите „Младост“ и „Възраждане“ са регистрирани 16 кражба на вещи и част от МПС. За този период разкритите кражби са 9. За същия период на м.г. регистрираните кражби са 22. Разкритите са едва 4, съобщи за Дарик Ивана Милева, говорител на Областната дирекция на МВР във Варна.

Обикновено се крадат навигационни системи, музикални системи, акумулатори и други ценни вещи, оставени в автомобилите като чанти, телефони, таблети, преносими компютри, уточни говорителят на варненската полиция.

„Всяка една торбичка, без значение колко е голяма и как изглежда, е потенциално застрашена от това да бъде открадната“, поясни Милева.

Според жители на „Младост“ и „Възраждане“, банда автоапаши се подвизава из кварталите с това синьо кабрио. Колата е „Опел Астра“ с варненска регистрация

Заради липсата на трайно решение на проблема, жители на кварталите са готови да се саморазправят с апашите. Не са един или два призивите в социалната мрежа за организиране на нощни хайки и „разчистване на улицата от изметта“.

Източник: Дарик

СПОДЕЛИ НОВИНАТА!

Leave a Reply

seven − 1 =