Начало » Политика » Президентът: Всеки българин трябва да осмисли своята отговорност

Президентът: Всеки българин трябва да осмисли своята отговорност

Показали сме, че можем да постигаме важни за страната ни неща, когато сме единни. Промяната към по-добро е възможна, когато сме единни и в отстояването на свободата, справедливостта и върховенството на закона. Това заяви президентът Румен Радев в Първенец, където участва в тържественото шествие по повод 135 години от Съединението на Княжество България и Източна Румелия, съобщава Нова телевизия.

Не искам да правя днес политически коментари. Днес всеки българин трябва да осмисли своята отговорност и най-вече политическата класа, защото тя е отговорна за всичките тези сблъсъци. Трябват дела за висок морал, за действие в името на доброто на българите, а не на политици партии и олигархични кръгове”, добави Радев.

Президентът ще наблюдава историческа възстановка и ще поднесе цветя пред паметната плоча на мястото, където е взето решението за Съединението.

Сутринта президентът откри барелеф на Левски в Брестовица.

„Духовният заряд на тези исторически паметни дати ни заставят да осъзнаем нашия днешен дълг към род и Родина. Това каза президентът Румен Радев по време на церемонията за отбелязване на 135 години от Съединението на Източна Румелия с Княжество България в село Брестовица, предаде Агенция „Фокус“. „За мен е истинско удоволствие да бъда в този прекрасен край, където живописната планина се слива в плодородната равнина и тази среща хилядолетия наред дава буйно и вдъхновено вино, но и ражда хора, които през вековете съхраняват и предават българщината“, каза Радев. „В нашия исторически път има събития, които единствено добавят смисъл с годините към отстояването на нашата национална идентичност, към съкровеният стремеж на българския народ за свобода, справедливост и равенство пред закона. Духовният заряд на тези исторически паметни дати ни заставят да осъзнаем нашият днешен дълг към род и Родина”, заяви президентът.

 
banner
banner
Петя Митева