Готвят „Второ Велико Народно въстание“ на 10 септември

Отново палатков лагер, но за кратко, издигнаха протестиращите на снощната 58-а вечер на недоволство в Триъгълника на властта.

Блокадата беше премахната от самите тях часове по-късно след намеса на жандармерията. Малко след 19:30 ч. протестиращите блокираха бул. „Цар Освободител“.

След това донесоха играчки, закупени от „Хиполенд“, в знак на солидарност към собственика на веригата. Във вчерашния ден три държавни агенции проверяваха офисите на „Хиполенд“ – само 48 часа, след като той изяви публично позицията си, че подкрепя антиправителствените протести, както и осъди полицейското насилие.

В късните часове протестиращите изградиха нов палатков лагер пред Министерския съвет, но той оцеля само няколко часа. Те се заканиха за “ Второ Велико въстание“.

„Ако не си подадат оставките, ще възстановим всички останали палаткови лагери и ще има нови на други места. Следващата седмица – на 10 септември ще направим „Велико народно въстание втора част“, на което ще покажем, че нас не ни е страх“, каза протестиращ.

СПОДЕЛИ НОВИНАТА!