Начало » Общност » Почина бивш заместник-министър на финансите

Почина бивш заместник-министър на финансите

Вчера почина бившият член на Управителния съвет на Българската народна банка Боряна Пенчева, съобщават от БНБ.

Боряна Пенчева остави значима следа със своя професионализъм, работоспособност и етично отношение през мандата си като член на Управителния съвет на Българската народна банка от 2 декември 2012 г. до 1 декември 2018 г.

През 2010 г. – 2012 г. тя беше заместник-министър на финансите и алтернативен управител за България на Международния валутен фонд, управител за България на Черноморската банка за търговия и развитие, на Международната инвестиционна банка, Международната банка за икономическо сътрудничество, заместник-председател на Съвета за координация в борбата с измамите към Министерския съвет.

От 2011 г. тя бе хоноруван преподавател по „Развитие на регионите и инфраструктурата в ЕС“ на специалност „Европеистика“ в Софийския университет „Св. Климент Охридски“.

В периода 2002–2009 г. Боряна Пенчева е заемала поста директор на дирекция „Управление на средствата от ЕС“ в Министерството на финансите.

През 2001 г. – 2002 г. тя е била изпълнителен директор на Агенцията за насърчаване на търговията към Министерството на икономиката.

 
banner
banner
Budnavarna