Начало » Политика » Сделка или не: „Воля“ подписа за нова Конституция, депутат на Марешки взе плаж „Кабакум“

Сделка или не: „Воля“ подписа за нова Конституция, депутат на Марешки взе плаж „Кабакум“

„Булмедикс 2012“ ЕООД е определен за концесионер на плаж „Кабакум – Север 2“ за срок от 20 години, стана ясно днес. Проверка на BudnaVarna.com в търговския регистър показва, че едноличен собственик на дружеството определено за концесионер на плажа е Андон Димов Дончев, който е и депутат от „Воля“ от 44-то Народно събрание.

Според договора, годишното концесионно възнаграждение за първата година от срока на концесията на плаж „Кабакум – Север 2“ е в размер на 22 051,47 лв. без ДДС.

За сравнение през 2010 година за същия плаж годишната такса е била в размер на 31 418 лева. Тогава стопанин бе „Белвекс“ ООД, чиито съдружници са Веска Спасова Марешка и „МАРЕШКИ ХОЛД“ АД.

През 2016 година за плажът е обявен търг с тайно наддаване, а началната тръжна цена е била – 21 777,89 лева без ДДС годишно.

Същевременно през днешния ден партията на Марешки промени на 180 градуса становището си относно предложението на ГЕРБ за нова Конституция. Сутринта Веселин Марешки бе категоричен, че „Воля“ няма да подпише проекта за нова Конституция. По-късно обаче парламентарната група на „Воля“ стори точно обратното и предложението на „ГЕРБ“ за нова Конституция събра необходимите 120 подписа.

При така стеклите се обстоятелства няма как да не възникват съмнения, че Веселин Марешки може би е изтъргувал подкрепата си в парламента за нова конституция срещу получаване на концесия на морския плаж на по-добра цена.

 
banner
banner
Budnavarna