Начало » Общност » 35 задържани на протеста в София

35 задържани на протеста в София

„Днес българската полиция застана на страната на законно установения конституционен ред. Не позволихме на напрежението да ескалира и да пострадат невинни граждани“, каза директорът на СДВР старши комисар Георги Хаджиев.

Той подчерта, че действията на полицаите по време на днешния протест са изцяло в законовите правомощия. С цената да понесат поражения върху самите себе си органите на реда успяха да запазят гражданския мир. Въпреки многобройните ни призиви за спазване на законоустановения ред и разположените на първа линия колеги с жълти жилетки, което е знак за противопоставянето ни на агресивно поведение от страна на полицията, не срещнахме разбиране и се търсеше директен сблъсък от страна на протестиращите.

Старши комисар Хаджиев заяви, че днес срещу силите на реда не са били изправени мирно протестиращи граждани, а ултраси и хора с криминалистически регистрации, доведени от страната. В резултат на това на над 27 служители е оказана помощ в лечебни заведения, а на 100 полицаи е оказана медицинска помощ на място. Спрямо полицаите са били ползвани метални пръти, дървени колове и павета. Въпреки това не е допуснато напрежението да ескалира и действията на полицаите са били изцяло според закона.

В столичните управления са задържани 35 души, като голяма част от тях са с множество криминалистически регистрации.

Ст. комисар Хаджиев призова още веднъж гражданите да не се поддават на провокации и да спазват реда.

 
banner
banner
Budnavarna