Начало » Общност » Протестиращи къртиха жълти павета, репортери са обгазени (видео)

Протестиращи къртиха жълти павета, репортери са обгазени (видео)

Продължават агресивните действия от страна на протестиращи. Призовават се помежду си да изтеглят жените и децата от техните редици, далеч от полицейския кордон, съобщават от МВР за Moreto.net.

Служител от Дирекция „Жандармерия“ е пострадал след удар в областта на главата. Откаран е в болница за скенер и оказване на медицинска помощ.

Протестиращи хвърлят павета, бутилки и др. предмети по униформените. Хвърлят срещу кордона и слама, която запалиха.

Полицията отново призовава гражданите да запазят мирната форма на протеста, да не се поддават на провокации и да не се увличат по проявите на агресивно поведение.

8 души са задържани на протеста в София в сряда. Сред тях има и шестима криминално проявени – с регистрации за кражби, грабежи и др.

Репортерите Марияна Торманова и Илияна Шишкова, както и операторът Бисер Милков са били напръскани с лютив спрей при опитите си да отразят събитията от първа линия, съобщават от „Нова телевизия“. Репортерът Вероника Димитрова пък бе уцелена в лицето с една от ябълките, които недоволните хвърляха по сградата на Народното събрание.

Николай Минков от БНТ, който отразява днешните протести, пострада около 12:30 ч. и беше откаран с линейка в болница. На няколко пъти той попадна в епицентъра на сблъсъци между полиция и протестиращи и беше обгазен. Приет е в очен кабинет в болница „Исул“, където ще му бъдат направени промивки.

 
banner
banner
Budnavarna