Начало » Политика » Радев към депутатите от ГЕРБ: Бягството няма да ви спаси от позора

Радев към депутатите от ГЕРБ: Бягството няма да ви спаси от позора

„И аз не съм съвсем във възторг, че съм в Народното събрание при тази обстановка“. Така започна дългоочакваната си реч пред парламента президентът Румен Радев.

Преди да почне да говори, Радев беше посрещнат с „Ууу“ и всички депутати от ГЕРБ си тръгнаха от залата. А президентът каза, че това е показателно за липсата на диалог и защо хората са на улицата.

Уникалното е, че днешното заседание на парламента започна с фалстарт при гласуването на дневния ред – накратко, „системата каза „не“, по репликата на Кръстьо Лафазанов от „Комиците“.

Председателят на парламента Цвета Караянчева също говори, като каза, че Партийният дом е по-помпозна сграда, но е по-голяма. Тя обеща скоро да бъде махнат герба на Народна република България т.е. на комунистическия режим –

„Всеки ще носи моралната отговорност за думите си“, заяви Караянчева преди речта на Радев. Депутатът от БСП Филип Попов побърза да вземе думата и заяви, че отново в парламента липсва един човек – премиерът Бойко Борисов. „Моля той да бъде поканен на това тържествено заседание на Народното събрание“, заяви Попов.

 
banner
banner
Budnavarna