Начало » Общност » 87-годишен и бебе са сред новозаразените с Covid-19 във Варна

87-годишен и бебе са сред новозаразените с Covid-19 във Варна

Дете на възраст под 1 година и възрастно лице на 87 години са сред новите случаи с положителни проби за Covid-19 във Варна и областта през изминалото денонощие. Това съобщиха  от Регионалната здравна инспекция във Варна.

В единния информационен портал за COVID-19 за последното денонощие са регистрирани 9 нови случая на лица от област Варна с положителни проби за COVID-19. Новите регистрирани лица са от различни възрастови групи (от 23 до 87 години), от тях едно дете под 1 година, в семейни огнища и с дифузно разпространение.

Общо за област Варна случаите с регистрирани положителни проби за COVID-19 в информационната система достигнаха 1234. Хоспитализирани в лечебни заведения за болнична помощ са 38 пациенти, с леки симптоми или без симптоми на домашно лечение са 324 лица, излекувани са 838 лица.

Починал е един пациент с COVID-19 – жена на 73 години, с което общият брой на смъртните случаи във Варненско достигна 33 души.

Служителите на РЗИ – Варна продължават извършването на проучвания на положителните на COVID-19 и на контактните им лица за установяване или липса на епидемиологична връзка между случаите.

 
banner
banner
Петя Митева