Начало » Общност » Нова измама с хапчета за отслабване в интернет

Нова измама с хапчета за отслабване в интернет

Поредна измама с добавки за отслабване в интернет. Сайтове фантоми предлагат продукти за ударно сваляне на килограми, използвайки фалшиви реклами с популярни диетолози. Преди месеци ви показахме и как лица на NOVA бяха въвлечени в реклами на различни продукти, без дори да подозират.

Чрез фалшивите реклами се презентират почти магичните свойства на добавка за отслабване. Търговците трупат печалба от продажба на хапчета с неясен произход и съмнителен ефект, като нерегламентирано използват имена и лица на експерти диетолози. При схемата се използват и фалшиви профили на потребители, фитнес инструктори и дори организации, които не съществуват.

Отслабване до 30-40 кг без химии, диети и физически упражнения – примамливата оферта за рязко намаляване на натрупаните мазнини откриваме в сайт, който ни предлага хранителна добавка – микс от естествени съставки.

Според офертата магичните свойства на продукта се препоръчват от диетолога Райна Стоянова. Оказва се обаче – без нейно знание и съгласие. Разбира за участието си в рекламата от свои пациенти, попаднали на вълшебния препарат в интернет.

„Изпратиха ми скрийншот на въпросния продукт с моя лик и започнаха да ми задават въпроса: „Д-р Стоянова, това вярно ли е?”. Бях шокирана, тъй като нямам нищо общо с продукта и никога не бих се асоциирала с нещо от този сорт. Снимката ми е използвана абсолютно некоректно – аз никога не съм давал позволението си да се използват мои лични данни. Това е измама”, заяви пред NOVA тя.

В описанието на сайта д-р Стоянова е представена като професор, автор на десетки книги и преподавател в над 200 университета. Но тази информация е абсолютно невярна. Затова д-р Стоянова изпраща сигнал до отдел „Киберпрестъпност” към ГДБОП. Часове по-късно въпросният сайт е свален от интернет. Бърза проверка обаче показва, че хапчетата за ударно отслабване се продават в десетки други сайтове.

Източник: Нова тв

 
banner
banner
Петя Митева