Начало » Спорт » Яхтклуб „Кап. Георги Георгиев Порт Варна“ е номер 1 в клас Optimist

Яхтклуб „Кап. Георги Георгиев Порт Варна“ е номер 1 в клас Optimist

Състезателите на яхтклуб „Кап. Георги Георгиев Порт Варна“ окупираха челото на Националната ранглиста в клас Optimist след пет регати от началото на сезон 2020, съобщиха от клуба за BudnaVarna.com.

В Топ 10 на листата попадат четирима състезатели – №1 Виктор Станоев (с пет победи в петте старта), №2 Васил Манев, №7 Цвета Кирчева и под №9 Калоян Калчев, като първите трима ще са част от националния отбор на България, който ще представя страната ни на Европейското първенство на този ветроходен клас за 2020г., което е планирано да се проведе в периода 18-23 oктомври в Порто Рош, Словения.

На Държавното първенство в клас Optimist на България, което се проведе в Бургас от 20 до 23 август, възпитаниците на треньора Николай Василев спечелиха два златни, три сребърни и един бронзов медал. Шампиони съответно са Цвета Кирчева при момичета младша и Виктор Станоев при момчета старша възраст. Сребърни медали за Бояна Костуркова (момичета младша), Васил Манев (момчета старша) и бронзов за Даниел Ценов (момчета младша). В дисциплината Team Racing след много добро представяне и нещастна загуба на финала отборът се е класирал на второ място.

 
banner
banner
Budnavarna