Начало » Събития » „Кино и храна” стартира във Варна

„Кино и храна” стартира във Варна

От 26 до 30 август 2020 пред Акавирума в Морската градина на Варна за пореден път се настанява фестивалът Street food & Art Festival „Кино и храна”.

Очакват ви музика на живо, кулинарни демонстрации, комедийни спектакли, игри, работилници за деца, вкусна храна и подбрани напитки. Входът е свободен!

От 16.00 ч. днес е кулинарната демонстрация на сладкарница Sweet Art. В 17.00 ч. кулинарните си умения ще представи Керана от „Керана&Космонавтите“. От 18.00 ч. е демонстрацияра на шеф Калоян Колев от Института по кулинарни изкуства. От 19.00 ч. е концертът на групата „Керана & космонавтите“, а в 20.15 ч. на Таралеща feat. Митко Таралежков. От 21.30 ч. ще бъде прожекцията на италиянския филм „Фамилната къща“.

Във фестивалната зона ще откриете едни от най-добрите Street Food готвачи в България, от които ще научите по най-вкусния начин какви са актуалните тенденции в съвременната култура на хранене, ще опитате новите им предложения в менюто и ще се насладите на спокойно прекарано време в прохладната Морска градина на Варна и на метри от морския бряг.

Очакват се много кулинарни блогъри и експериментатори да приготвят свои рецепти на живо пред посетителите и да ни разкажат за своите кулинарни тайни. Освен това, някои от музикантите, които ще видим на сцената ще запретнат ръкави преди да хванат микрофоните, и ще ни сготвят някои от любимите си рецепти.

Освен това, всички, които вярват, че имат кулинарен талант, ще могат да се качат на Сцената на талантите в рамките на фестивала. Всеки, който иска да демонстрира кулинарните си умения е добре дошъл да сподели и да покаже любимата си рецепта пред публика в неделя, 30 август, от 15.00 до 18.00 ч на Демонстрационната сцена на Street Food & Music Festival 2020 – Варна.

За най-малките посетители на Street Food & Music Festival пък ще се погрижат Никол Кунева, Благичка и Gabbie`s Kitchen, които са организирали интересни, забавни и поучителни кулинарни работилници за деца. А през уикенда програмата на фестивала ще започне с любими на малки и големи театрални спектакли на Държавния куклен театър във Варна и Бате Ицо, който ще рисува приказки на живо.

На сцената на фестивала ще се качат за свои концерти рок кралицата на българската музика Милена, Орлин Павлов, купонджиите от Джанго ЗеКерана и космонавтите, познатият от „Гласът на България“ Илин ПапазянТаралеща с участието на Митко ТаралежковZenith Project, а в петък вечер част от най-популярните варненски музиканти ще ни потопят в уникалната атмосфера на Varna Jazz Night.

Програмата за Street Food & Music Festival – Варна може да разгледате тук.

Повече информация за събитието можете да откриете във фейсбук страницата на фестивала.

 
banner
banner
Budnavarna