Начало » Общност » Драматичният театър „Стоян Бъчваров“ – с ново лого

Драматичният театър „Стоян Бъчваров“ – с ново лого

„Нов век, ново лице“- това е мотото, под което ще преминат дните до началото на 100-я юбилеен сезон на Драматичен театър „Стоян Бъчваров“ във Варна.

Очакваният с много вълнение сезон се открива официално на 25-ти септември с премиерата на „Любовникът от ZanziБар“, постановка на проф. Атанас Атанасов, сценограф Петя Стойкова, с участието на Веселина Михалкова, Стоян Радев, Милена Кънева, Симеон Лютаков, Цветина Петрова, Станислав Кондов, Константин Соколов и младата Христина Джурова, студентка на проф. Атанасов. „Проектът за създаване на нова визуална идентичност на Театрално-музикален продуцентски център-Варна, Драматичен театър „Стоян Бъчваров“ и Държавна опера -Варна е част от стратегията за развитието на нашия културен институт“, споделя директорът на ТМПЦ- Варна Даниела Димова.

 

Новото лого на 100-годишния Варненски театър стъпва върху буквата “Т” – буквата за театър, разработено е в червения цвят, символичен за историческата сграда, в която се помещава. Четири линии стилизират антична колона – символ на древногръцкия театър, те са и свързващият елемент с логата на Операта и ТМПЦ – Варна. След селекция от пет номинирани кандидатури, заданието за разработване е възложено на графичния дизайнер Радослава Боор.

 
banner
banner
BudnaVarna.com