Начало » Общност » Летище Варна посрещна първите за това лято туристи от Израел

Летище Варна посрещна първите за това лято туристи от Израел

Снощи във Варна кацна първият полет със 166 туристи от Израел на борда. Полетите от Израел до Варна са възобновени и ще се извършват по един път на ден, с изключение на събота, съобщиха за BudnaVarna.com. от летището.

Планирани са 19 полета по маршрут Тел Авив – Варна до края на август и 60 полета през месец септември. Пътници на първия полет бяха и представители на израелските медии, които идват с цел да отразят красотата и добрите условия за туризъм по българското Черноморие.

На летище Бургас полетите от и до Израел ще започнат на 23 август и ще се изпълняват веднъж на ден до края на месеца. През септември ще има полети от четвъртък до неделя, а от началото на месеца и България Ер ще започне да обслужва дестинация Тел Авив.

Това стана възможно след като израелските власти отмениха 14-дневната карантина за пристигащите от България граждани. Изискване на българската страна обаче е влизащите туристи от Израел да имат отрицателен PCR тест 72 часа преди пътуването.

Самолетът с пасажерите от Тел Авив кацна снощи в 20.00 часа – както беше предвидено по разписание.

Израелските туристи пристигат, но сезонът за германците в курортите по Северното Черноморие приключи с месец по-рано. Причината за това е, че Германия постави в забранителния списък за пътувания областите Варна и Добрич заради увеличения брой на заразените с COVID-19. Но там се намират най-големите комплекси по северното Черноморие – „Албена“, „Златни пясъци“ и „Св. Св. Константин и Елена“.

Отмяната на резервации на германски туристи по северното Черноморие вече е факт. И за да не губи морският туризъм като цяло, туроператорите се опитват да пренасочат германците на юг.

Според туроператорите обаче, ситуацията може да се промени, ако за морските ни курорти има отделна информация за заболеваемостта от COVID-19 и те бъдат извадени от общата статистика.

 
banner
banner
Budnavarna