Начало » Политика » Марешки: Блокадите са извращения

Марешки: Блокадите са извращения

снимка: Будна Варна

„Воля“ категорично се противопоставя на блокадите и моли институциите да си свършат работата. Това каза днес във Варна зам.-председателят на Народното събрание и лидер на „Воля“ Веселин Марешки и ги определи като „извращения“.

Марешки посочи, че от партията са предупредили, че е възможно да се стигне до саморазправи.

„Предупредихме, че тези неща не трябва да се допускат“, каза той и допълни, че не може няколко души да блокират милиони други българи и тяхното право на придвижване.

Според Марешки на всички, които са подбудители на протестите – президентът, Мая Манолова, „отровниците“, Христо Иванов, които с юмруци насъскват едни граждани срещу други, трябва да им бъде потърсена наказателна отговорност.

Намаляването на броя на депутатите не е рестарт на държавата, каза още Марешки.

Според него рестартът може да се случи като се намерят нови, млади, свестни, неопорочени, неопетнени и почтени българи, които да извършат промяната.

Марешки смята, че българите не се интерсуват от количеството на народните представители, а от тяхното качество. Единственият начин да се случат промените, които искат българите, е приемане на законопроект за изцяло мажоритарни избори, но не по сегашната система, коментира още той. Според Марешки системата трябва да е чисто мажоритарна – в Народното събрание влизат хората, събрали най-много гласове, а избирателният район да е един. Той е убеден, че по този начин, независимо от броя на депутатите, в парламента ще влязат различни народни представители, които никой няма да може да манипулира, контролира или купува.

Според него е абсолютно задължително в страната да се въведе забрана за хора, които досега са участвали по някакъв начин в управлението – депутати, министри, областни управители, кметове, общински съветници, да се кандидатират за депутати оттук нататък и да бъдат министри или каквито и да е.

 
banner
banner
Budnavarna