Начало » Общност » Сезонът за германците в Златни пясъци и Албена приключи

Сезонът за германците в Златни пясъци и Албена приключи

Сезонът за германците в дестинация Варна приключи вчера с последните чартърни полети, които ще приберат обратно туристите. За момента в Германия няма записвания и за сезон 2021 г. По това време на година традиционно започват първите резервации за следващата година, коментира пред TravelNews Калин Сутев, представител на германския концерн DER Touristik Deutschland, в който влиза големият туроператор ITS.

Чартърната програма, с която се водят гости в Златни пясъци, Албена и Св. Константин и Елена, се прекратява преждевременно с един месец. Причината е в поставените от Германия в забранителния списък за пътувания области Варна и Добрич, на чиято територия се намират трите курорта.

Според Сутев малко вероятно е да се пренасочат туристи към Слънчев бряг и регион Бургас, защото от забраната страда цялата дестинация България. „Ние предлагаме пренасочване на гостите, но ако те не изберат Слънчев бряг, тогава се сторнира изцяло почивката им“, обясни той.

Калин Сутев подчерта, че е настоявал пред българските власти в лицето на Министерството на туризма и Министерството на здравеопазването да извадят морските курорти в отделна статистика, а не да бъдат в общата за градовете. По този начин ще се види, че няма заразени гости в тях и Германия ще премахне забраната. „Добрич не е Албена и Варна не е Златни пясъци“, каза той. По думите му заради мярката не могат да тръгнат и записванията за сезон 2021 г., което е следващият голям проблем.

„Препоръката на германските власти е да не се пътува до дестинациите Варна и Добрич, в които са трите курорта. Но така няма записвания за цялата дестинация България за следващата година“, обясни Сутев. Според него никое туристическо бюро в Германия при тази ситуация няма да записва за Черноморието.

 
banner
banner
BudnaVarna.com