Начало » Общност » Нови директори в няколко училища във Варна

Нови директори в няколко училища във Варна

Вяра Дукова е директор на новата Професионална гимназия по компютърно моделиреане и компютърни системи, която се намира в сграда на територията на комплекса на ТУ-Варна. Досегашният зам.-директор на I ЕГ – Ангел Митев, застава начело на престижното училище. Бившият директор на гимназията Веселин Василев, който ръководи гимназията близо 30 години, излиза в пенсия. Дарина Димитрова пък е новият директор на ОУ „Кирил и Методи“. Тя е преподавател по английски език в училището.

И тримата имат амбицията да продължават да поддържат високо ниво на обучение, което да даде посока на учениците им към най-добрите университети.

Една от основните цели, които си поставя директорът на новата гимназия по компютърни системи, е заедно с целия екип да създадат едно различно професионално училище, което напълно да се отличава от всички други гимназии.

Вяра Дукова припомни, че тази година е реализиран изключително успешен държавен план-прием, а паралелката със специалност „Системно програмиране“ зае пето място в града.

Сред другите специалности са и „Микропроцесорна техника“, „Възобновяеми енергийни източници“ и „Икономическа информатика“.

Новият директор на I ЕГ е категоричен, че ще поддържат нивото, но ще се работи и по отношения на иновациите, квалификациите и активиране на цялата общност.

Дългогодишният опит в училището дава основание на Ангел Митев да се кандидатира и за позицията директор. Той коментира, че интересът към гимназията е традиционно висок, а балът и трази година е впечатляващ.

Източник: Радио Варна

 
banner
banner
Петя Митева