Начало » Общност » Масово плажуване пред подпорната стена „Алепу“ днес

Масово плажуване пред подпорната стена „Алепу“ днес

Природозащитници организират днес масово плажуване пред подпорната стена на строежа „Алепу“. Обектът се намира на брега на морето и попада в едноименната защитена местност. Гражданското недоволството срещу строежа започна през юни и предизвика няколко мирни протеста в страната.

Събитето във фейсбук е под надслов „Плаж на подпорна стена Алепу за #оставка!“.

Кремена Ватева, от гражданската инициатива „Море без бетон“ каза, че природозащитниците ще се съберат на мястото за да напомнят отново за екологичните проблеми – презастрояването по Черноморието, изсичането на горите, багерите в планините, заграбването и унищожаването на природата, което трябва да спре

Вътева каза, че по-рано същия ден природозащитниците ще бъдат в парка „Росенец“, близо до имота, свързан с почетния председател на ДПС Ахмед Доган. Призовавам всеки да вземе по един камък от там, за да направим пред подпорната стена на „Алепу“ грамада – подарък от „Росенец“. Грамада на гражданското ни недоволство и в знак на желанието ни за законност. Искаме да покажем, че сме непреклонни пред беззаконията не само по морето, а в цяла България. И няма да оставим нещата така, добави Вътева. Тя информира, че събитието на „Алепу“ е изцяло гражданска инициатива и ще се проведе с подкрепата на Коалиция „За да остане природа в България“, Сдружение „Да запазим Корал“, Гражданска група „Бетономорие“ и неформални обединения на активни граждани.

Източник: БНР

 
banner
banner
Петя Митева