Начало » Общност » Премахнаха палатките пред Община Варна

Премахнаха палатките пред Община Варна

На територията на няколко населени места в страната се провежда специализирана полицейска операция за възстановяване на обществения ред, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Във Варна полицията е преместила палатковия лагер на кръстовището пред общината. В момента той е на тротоара и движението в района е освободено.

Около 4:15 часа тази сутрин служители на реда са започнали да премахват блокадите от кръстовищата София. За по-малко от час всички палатки и личният багаж на протестиращите са били прибрани на тротоара.

Малко след 6.00 часа движението на Ларгото, „Орлов мост“ и Ректората беше възстановено.

Мая Манолова и Арман Бабикян са били на кръстовището, Бабикян е арестуван.

„Задържаха Арман Бабикян в Първо районно на бул. Шипченски проход. Не пускат нито 1 от адвокатите в продължение на вече 2 часа. Не дават и информация. Елате да ни подкрепите!“, написаха във Фейсбук Отровното трио.

Палатковият лагер на едно от централните кръстовища в Пловдив беше премахнат от полицията малко преди 5 часа.

Със специализирана операция полицията е премахнала палатковия лагер в Стара Загора. През нощта палатките на протестиращите в антиправителствените демонстрации са били избутани от силите на реда в полянките около летището в града.

Възстановено е движението по всички кръстовища, които бяха блокирани, обявиха от МВР.

МВР многократно е заявявало позицията, че уважава и гарантира правото на гражданите да протестират мирно в защита на своите права. Това обаче не трябва да става с цената на грубо нарушаване на правата на жителите на страната.

Отново призоваваме както протестиращите, така и всички останали граждани, които не подкрепят протестите, да спазват Конституцията и законите на страната

 
banner
banner
Петя Митева