Борисов: Направихме магистрали и метро – да има какво да блокират протестиращите (видео)

В „София Тех Парк“ започна Националната конференция на ГЕРБ. В събитието участват членове на партията от цялата страна, депутати, министри, общински съветници, областни и общински ръководители, кметове.

В същото време – „Протестна мрежа“ организира „Масова контра-конференция за оставка“.

Всички присъстващи на Националната конференция посрещнаха с бурни ръкопляскания и ставане на крака премиера и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов. Тук пристигнаха активисти на ГЕРБ от цялата страна.

В началото на изявлението си премиерът Бойко Борисов обясни защо са избрали „Тех парк“ за конференцията. Защото тук е най-явно и видимо какви промени са направени. От едни казарми – най-мощният супер компютър на Балканите, автомобилни клъстери, иновации, представителство на световна банка. Какво могат да ни покажат друго нашите опоненти, попита Борисов.

Борисов заяви, че за последните три години са успели да вдигнат БВП с милиарди на година. Последно отчетохме – като втори или трети най-малък външен дълг, каза той.

Ние се справихме най-добре и с пандемията и най-бързо пуснахме хората, за да защитим психическото им здраве и да заработи икономиката. Заложихме във възнагражденията на първа линия. Всяка година вдигахме на учителите двойна заплата.

Източник: БНТ

Успяхме да се справим в борбата с корупцията, каза още той. контрабандата сега е под три процента, допълни премиера.

Изказването му беше прекъснато от протестиращ, които се опита да излезе на сцената.

ГЕРБ направи за 10 години магистрали и метро, за да има сега какво да блокират протестиращите, каза още премиерът Бойко Борисов в словото си пред националната конференция на партията.

„Преди нас нямаше какво да блокират, защото нямаше. Сега ги блокират. Сега могат да отидат да си играят с метрото. Има какво да блокират, има какво да спират“, заключи Борисов в Тех парка.

„Аз лично очаквам, че трябва да се довърши този мандат понеже е много важно да остане правителството, да се работи здраво в тази криза, при този вирус, наистина нещата трябва да бъдат в здрави ръце, а те бъдещето да бъде неопределено“, заяви при пристигането си на конференцията кметът на Търговище Дарин Димитров.

„Моето мнение е, че при всички случаи трябва да продължи правителството да работи, по никакъв начин не могат да ме убедят тези хора, които са излезли в момента. Не казвам, че няма хора, които най-чистосърдечно излизат и протестират за нещо, но в края на краищата единственият начин да се решат каквито и да е било проблеми е чрез избори“, смята Дора Петкова от ГЕРБ-София.

СПОДЕЛИ НОВИНАТА!