Начало » Общност » Бойко маха министри наред

Бойко маха министри наред

Петима министри се разделят с поста си в кабинета „Борисов 3“. Това стана ясно след Коалиционен съвет на управляващото мнозинство. Министър-председателят Бойко Борисов постигна съгласие с партньорите си от управляващата коалиция – вицепремиера и председател на ВМРО Красимир Каракачанов и лидера на НФСБ и зам.-председател на Народното събрание Валери Симеонов, относно кадровите промени в правителството, които да бъдат направени.

Заседанието на Коалиционния съвет в два поредни дни се налага, след като лидерите на партиите в коалицията са обсъдили кадровите промени, и се е наложило да се допитат и до парламентарните си групи за одобрението им.

Отиват си финансовият министър Владислав Горанов, министърът на туризма Николина Ангелкова, министърът на икономиката Емил Караниколов и министърът на вътрешните работи Младен Маринов.

Министърът на здравеопазването Кирил Ананиев се разделя с поста си и отива на мястото на Владислав Горанов като финансов министър. За освободения пост на министър на здравеопазването е номиниран настоящият изпълнителен директор на УМБАЛ ”Александровска” ЕАД проф. Костадин Ангелов.

Източник: dariknews.bg

Премиерът Бойко Борисов съобщи, че приема оставките на министрите и обяви кои ще са лицата, които ще заемат креслата им в министерствата.

Директорът на Главна дирекция „Национална полиция“ Христо Терзийски ще поеме МВР.

Лъчезар Борисов, който сега е заместник в икономиката, ще седне на мястото на Караниколов.

Вицепремиерът Марияна Николова ще поеме Министерство на туризма и ще бъде министър и вицепремиер.

Министър-председателят обясни защо Младен Маринов напуска министерския пост. Той е изключителен офицер, но има грешки, които се наказват. Действията на полицията по време на протестите и по-точно в Росенец не бяха на ниво, коментира премиерът.

„В началото на следващата седмица ще бъдат обявени нови социално-икономически мерки. Ще продължим работата си с приоритизиране на определени цели, свързани с демографията, възрастните хора, българите в чужбина”, обяви вицепремиерът Красимир Каракачанов.

 
banner
banner
Петя Митева