Начало » Политика » Парламентът обсъжда вот на недоверие към правителството

Парламентът обсъжда вот на недоверие към правителството

Народното събрание се събира извънредно днес, за да обсъди вота на недоверие към правителството, внесен от БСП.

Проектът на решение за гласуване на недоверие на Министерски съвет беше внесен преди дни от 77 депутати от „БСП за България“ и е мотивиран с провал в политиката за противодействие на корупцията. Това е 5-и вот на недоверие, внесен от левицата към кабинета „Борисов 3“, и втори на тема корупция.

„Различното в този вот е, че не просто се спираме на отделните, десетки корупционни скандали, а представяме механизмите, мрежата, пипалата, чрез които правителството на Бойко Борисов създаде условия мафията да управлява България“, заяви след внасянето на вота лидерът на БСП Корнелия Нинова. А управляващите контрираха – председателят на парламентарната група на ГЕРБ Даниела Дариткова:

„Ако БСП наистина са толкова загрижени за проблемите на корупцията, нека погледнат първо себе си и да започнат промяната от собствените си редици“.

Очаква се гласуването на вота на недоверие да е утре на ново извънредно заседание.

„Воля“ обявиха, че няма да го подкрепят, а от медийни изяви на представители на ДПС стана ясно, че движението и този път ще спази принципната си позиция като опозиция и ще подкрепи вота на недоверие, въпреки че отказа консултации с левицата.

Гласовете на БСП и ДПС обаче са недостатъчни вотът да бъде успешен.

Източник: БНТ

 
banner
banner
Петя Митева