Начало » Общност » Ще прожектират най-добрите български филми на плаж край Варна

Ще прожектират най-добрите български филми на плаж край Варна

„Летни празници на българското кино“ започват край Варна. В следващите два месеца публиката ще може да види едни от най-добрите български ленти от последните години и близкото минало, напълно безплатно в компанията на шума на морските вълни.

Събитието е организирано от съюза на българските журналисти и съюза на филмовите дейци, съобщава БНТ. Мястото е Международният дом на журналистите в местността Кабакум край Варна. Времето – всеки петък, събота и неделя – след залез. Причината да сте там – прекрасни български филми. Премиерната седмица е отредена на режисьора Костадин Бонев.

„Винаги е много вълнуващо, когато един филм се показва на открито, особено, когато се показва на фона на морето. „Военен кореспондент“, с който започваме тази вечер, е правен преди 12 години. В киното времето не съществува. То е винаги една цяло неразривно, и затова е толкова важно да се показват филми от различни години и да се показват в днешния контекст“, разкри режисьорът Костадин Бонев.

До края на август публиката край морето ще може да види на плажа до дома на журналиста филми на Милко Лазаров, Иван Павлов, Георги Стоянов, Киран Коларов, проф. Иван Ничев и академик Людмил Стайков. Повечето от режисьорите ще присъстват на прожекциите.

Източник: БНТ

 
banner
banner
Петя Митева