Начало » Общност » Кабинетът с незабавна реакция след изявлението на президента

Кабинетът с незабавна реакция след изявлението на президента

Вероятно очаквате огледална реакция след включването на президента. Аз няма да кажа правителството иска оставката на президента. Държа българският президент да си изкара мандата си, въпреки че съм не съгласен с голяма част от тезите, които изразява публично. Искам да призова всички и да пазим държавата, защото нямаме друга държава.

Това заяви вицепремиерът Томислав Дончев, който заедно с военния министър Красимир Каракачанов и социалния министър Деница Сачева в Министерския съвет даде извънреден брифинг след обръщението на президента Румен Радев към народа, в което иска оставката накабинета и на главния прокурор Иван Гешев.

„Благодаря на всички, които протестират без да нарушават обществения ред. Благодаря и на полицаите. Вероятно очаквате след включването на президента Румен Радев огледална реакция. Не няма да има огледална реакция, няма да кажа, че правителството иска оставката му. Това би ни вкарало в още по-тежка институционална криза“, каза Дончев.

„Правителството се превърна в мафия, когато прокуратурата повдигна обвинение на съветниците на президента“, каза още Дончев и допълни, че Радев е поискал цялата власт сега и безконтролно.

„Ако някой иска цялата власт сега нека да обясни защо“, призова Дончев и коментира, че има точка, от която връщане назад няма.

Източник: moreto.net

 
banner
banner
Петя Митева