Начало » Интересно » Зрелостничка от Варна: Балът мечта ще се превърне в пълна пародия

Зрелостничка от Варна: Балът мечта ще се превърне в пълна пародия

Зрелостничката Ана Миланова от ГПЧЕ “Йоан Екзарх” изпрати писмо, чрез което иска да отправи апел към „правилните хора“, и мечтаният абитуриетски бал за нея и съучениците ѝ да бъде изместен с месец напред, когато се надява, че противоепидемичните мерки ще са дали резултат.

Публикуваме цялото ѝ писмо без редакторска намеса:

Здравейте, казвам се Ана Миланова и тази година завърших ГПЧЕ “Йоан Екзарх” с интензивно изучаване на немски език. През всичките години в гимназията аз и връстниците ми сме давали всичко от себе си и продължихме, въпреки ситуацията с коронавируса, която силно засягаше успеха ни на матурите и съответно приема в желаните от нас университети. Онлайн обучението ни лиши от последните ни мигове в гимназията, които за жалост никога няма да изживеем. Сега, когато идва моментът най-накрая да отпразнуваме подобаващо края на един много вълнуващ етап от живота ни, пред нас се появи нова спънка.

Според издадената на 09.07.2020г от министър Ананиев заповед № РД-01-393 провеждането на празненства в затворени помещения ще става в присъствието на максимум 30 човека. Съответно всеки клас от випуска ни ще бъде изолиран в отделно помещение в хотел “International” при задължително спазване на дистанция от 1,5 м между учениците и носене на предпазни средства (маски или шлемове). (Вие представяте ли си така бала си, защото аз моя – не?!)

Въпреки това струпването на хора крие сериозни рискове, и то най-вече за нашите учители, които поставяме в неудобната ситуация да избират между здравето си и нашето щастие. И напълно разбираемо част от тях вече отказаха поканата ни. И ето как балът мечта ще се превърне в една пълна пародия с цел да се отбие номера.

Аз и моите съученици няма да се задоволим с нещо скалъпено набързо само за да се предотвратят евентуалните финансови загуби на организаторите и на хотела. В тази връзка искам да вметна, че сумите, вложени от родителите в подготовката за бала на всеки един от нас, също не са въобще малки и го намирам за наистина жалко, ако се окаже, че са били дадени напразно.

Единственото адекватно решение, което може да се вземе в момента с цел да се запази както нашето здраве и това на нашите учители, така и да прекараме този важен за нас ден подобаващо, е да се измести датата на бала с месец напред. Тогава се смята, че новоприложените противоепидемични мерки ще са дали резултат в борбата с Covid-19.

Силно се надявам молбата ми да стигне до правилните хора и да се обърне внимание на нашите искания!

Източник: moreto.net

 
banner
banner
Петя Митева