Начало » Белослав » Община Белослав въвежда модерна система за разделно сметосъбиране

Община Белослав въвежда модерна система за разделно сметосъбиране

Варненската Община Белослав ще въведе модерна система за разделно сметосъбиране и рециклиране на боклука, съобщиха от Областния информационен център-Варна. Дейностите ще бъдат извършени по проекта „Демонстрационен модел за предотвратяване и рециклиране на битови отпадъци в община Белослав“. Той се финансира от ОП „Околна среда“ 2014-2020г. и е на стойност 389 700 лв. Община Белослав е единствената във Варненска област с одобрен проект по тази програма.

Целта му е предотвратяване образуването на битови отпадъци, увеличаване количествата на разделното сметосъбиране и рециклиране на боклука.
По проекта ще бъдат доставени 11 сета с по 3 контейнера за разделно събиране на отпадъците, 11 бетонни бункера, както и специална надстройка за повдигане и разтоварване на подземни контейнери. Чрез използването на специализирана техника системата ще осигури разделното събиране на отпадъци в Белослав на места с концентрация на търговски обекти, общински и административни сгради. Ще бъде приложен и модел за информиране и мотивиране на населението за разделно събиране на боклука, допълниха от ОИЦ-Варна.

Осъществяването на проекта е насочено, както към изпълнение на описаните добри практики, така и към тяхното демонстриране.

 
banner
banner
BudnaVarna.com