Начало » Общност » Хванаха сериен крадец на велосипеди

Хванаха сериен крадец на велосипеди

снимка: Будна Варна

36-годишният Радостин М. от днес е с мярка за неотклонение „Задържане под стража“, след като състав на Варненския районен съд уважи искането на Районната прокуратура. Той е привлечен към наказателна отговорност за извършени три кражби като продължавано деяние и в условията на опасен рецидив, съобщават за BudnaVarna.com от пресслужбата на Апелативната прокуратура в града.

В периода от 9 март до 26 юни тази година 36-годишният варненец отнел чужди движими вещи без съгласието на собствениците им с намерението противозаконно да ги присвои. Радостин се специализирал в кражбите на велосипеди. За извършване на престъпленията той използвал техническо средство. При последната кражба на велосипед той откраднал и детско столче.

36-годишният Радостин е осъждан многократно за престъпления против собствеността. Според прокуратурата той е със завишена степен на обществена опасност и с изградени трайни престъпни навици, като не желае да се съобразява с обществения ред.

Определението на Варненския районен съд, с което е уважено искането на прокуратурата за вземане мярка за неотклонение „Задържане под стража“ на опасния рецидивист, подлежи на обжалване пред Окръжния съд.

 
banner
banner
Budnavarna