Начало » Политика » Цветан Цветанов обяви официално, че подготвя политически проект

Цветан Цветанов обяви официално, че подготвя политически проект

Цветан Цветанов – бившият втори в ГЕРБ и бивша дясна ръка на премиера, обяви официално, че ще направи собствен политически проект.

„Несъмнено премиерът Борисов ми пожелава успех. Отношенията ни с Борисов не са никакви. Чухме се на рождения ми ден и Цветница. На неговия рожден ден му написах СМС, тъй като не ми вдигна телефона. Това заяви пред „Тази събота“ по БТВ председателят на Управителния съвет на Евро-атлантическия център за сигурност Цветан Цветанов.

„Не съм имал достъп до спалнята на Борисов. Нямам и записи, не действам така. Не одобрявам подобни кадри“, отговори Цветанов на въпроси за записите и снимките, за които се твърди, че са с Бойко Борисов. Председателят на Управителния съвет на ЕАЦС коментира, че има само един апартамент.

„Човек трябва да вложи енергията си в нещо смислено и в интерес на обществото“, допълни той.

„Вече не се гордея с ГЕРБ, защото отсъства това, с което партията започна. ГЕРБ вече няма тази енергия и доверие. Това сочат и срещите ми из страната. Правят се и ненужни законодателни промени“, коментира Цветанов.

„Искаме държавни бензиностанции, които ни връщат 25 години назад“, заяви председателят на Управителния съвет на Евро-атлантическия център за сигурност.

„Хората, които ме критикуваха за напускането на ГЕРБ, не са били в началото на основаването на партията. Тези хора искат политическа реализация на гърба на честните симпатизанти. Днес е много по-трудно да отидеш и убеждаваш за ГЕРБ. Не се водят разумни политики, а междуличностни битки“, заяви Цветанов.

Цветан Цветанов заяви, че България отсъства от стратегическите проекти за бъдещето на Европа.

„Това, което направих през последната половина и година е да мисля и анализирам. Подкрепата за мен след като напуснах ГЕРБ беше огромна. Ще направя политически проект, ще премахна грешките при структурирането на ГЕРБ. Тогава нямах опит, а имах енергия. Сега имам опит и енергия. В момента се обсъжда името на партията, през септември ще имаме Инициативен комитет“, категоричен бе Цветанов.

 
banner
banner
Budnavarna