Начало » Политика » Платена медия изнася неверни резултати и размаха среден пръст на ЦИК

Платена медия изнася неверни резултати и размаха среден пръст на ЦИК

Централната избирателна комисия /ЦИК/ указва на всички доставчици на медийни услуги, които в нарушение на Изборния кодекс /ИК/, публикуват под каквато и да е форма /класация, състезания и т.н./ данни за резултати от гласуването в изборния ден, незабавно да преустановят публикуването им и да премахнат вече публикуваните данни. Това съобщиха от ЦИК.

Платената медия „pik.bg“ единствено прояви неуважение към ЦИК и целия ден изнася резултати от изборният ден. От комисията заявяват, че ще упражнят своите правомощия, предвидени в ИК по установяване на административни нарушения на доставчиците на медийни услуги. Предвидената глоба коя грози „pik.bg е в размер от 2000 до 5000 лв., посочват от ЦИК.

Ето и наглият коментар в статията на „pik.bg“, който е подигравка с ЦИК:

ПИК днес ще публикува цифрите на кандидатите с истинските им имена, рискувайки да бъде глобен от ЦИК. Правим го заради убеждението, че прикриването на информация пред публиката граничи с фарисейщина. Хората имат право да знаят как се движи гласуването. Признак на демагогия би било да продължаваме да се крием зад музикални класации, ресторантски менюта или трафик на коли в една или друга посока.

 
banner
banner
Budnavarna