Начало » Общност » Затвор за варненец теглил пари от чужда банкова карта

Затвор за варненец теглил пари от чужда банкова карта

снимка: Будна Варна

Година и 9 месеца ефективна присъда получи варненец за извършен грабеж и теглене на пари от чужда банкова карта, съобщиха за BudnaVarna.com от Варненският окръжен съд.

Съдът е одобрил споразумение, постигнато между Окръжна прокуратура- Варна и 22-годишният Иван В., с което той се признава за виновен за извършен грабеж и за използване на платежен инструмент без съгласието на титуляра.

Иван В. е роден във Варна, с основно образование, неженен, не работи, осъждан.

Пред съда той заяви, че разбира обвинението, признава се за виновен, разбира последиците от споразумението, доброволно го е подписал и се отказва от разглеждане на делото по общия ред.

Страните приеха за безспорно установено от фактическа страна, че на 03.09.2019 г. в гр. Варна, отнел чужди движими вещи – мобилен телефон „Аррlе iPhone rose gold“, сим – карта, кожен калъф тип тефтер за същия, карта „СВА“, парична сумата в размер на 90 (деветдесет) лева, безжични слушалки „Apple AirPods“ и 3 бр. дебитни карти, на обща стойност 1358,91 лева, от владението на мъж. Заварен на местопрестъплението, за да запази владението върху отнетите вещите той нанесъл на пострадалия удари с юмрук и крак. Няколко дни по-късно – на 24.09.2019 г., във Варна Иван използвал чужда безконтактна дебитна карта, като извършил плащане в размер на 6,90 лева.

За гореописаните деяния 22-годишния мъж прие да му бъдат наложени наказания „лишаване от свобода за 1 година за ползването на чуждата банкова карта и 1 година и 9 месеца затвор за извършения грабеж. От двете определени наказания Иван В. следва за изтърпи по-тежкото – 1 година и 9 месеца „лишаване от свобода“.

Отделно Иван прие да изтърпи и отложеното със споразумение одобрено от Окръжен съд – Варна наказание „лишаване от свобода“ за срок от 1 година и 6 месеца при първоначален строг режим.

Причинените от деянията имуществени вреди са възстановени.

Иван В. следва да плати и направените по делото разноски в размер на 538.61 лева по сметка на ОД на МВР-Варна в полза на Държавата.

Одобреното от Варненския окръжен съд споразумение е окончателно.

 
banner
banner
Budnavarna