Мъж стреля с въздушна пушка в кв. „Възраждане“ и уцели дете (снимки)

Варненец сигнализира във фейсбук, за стрелба с въздушна пушка от варненски блок в квартал „Възраждане“, а патрона е уцелил дете което си е играло на поляната в близост.

Инцидента е станал на 4 юни четвъртък над вечер, а уцеленото момиче е на 13 години.

Ето какво написа Николай Ангелов в собствения си фейсбук профил:

Здравейте, никога не съм бил активен в социалните мрежи, но тази случка ме остави потресен.

Ситуацията се разиграва вчера 4.06.2020 г. в град Варна.

Става въпрос за групичка деца, в тази групичка е и племенницата ми, която е на 13 години.
Децата си играят мирно и тихо в междублоковото пространство, но там за зла участ е имало една череша. И както споменах, става въпрос за деца на 13 години, които най -вероятно са се подразнили от примамливия плод и са посегнали да си вземат по черешка. В този момент, от горните етажи на блока се чуват истрели от пушка и децата се скриват – който, където намери.Тогава идва и моята племеница, децата и казали :
Бързо скрий се, че някой стреля!

Тя вижда някакъв храст близо до нея и кляка, за да се прикрие. В този момент тя усеща нещо като ожилване и вижда кръв по ръката си, децата се панират и започват да крещят, но едно от тях е по – съобразително и се обажда на 112, пристига линейка и полиция. Племеницата ми е откарана в болница, ръката й посинява и тя не може да я движи.Оказва се, че в ръката й има чашка от въздушна пушка, която притиска нещо в ръката и тя посинява и става неподвижна. След като са й сцепили ръката и са отстранили въпростната чашка, ръката се оправя, синината изчезва и детето отново си движи ръката. Искрено се надявам да няма последствия и тя да си остане само със стреса и трите шева.
До колкото разбрах, полицията е открила въпросният господин, който най- вероятно си е мислел,че е на сафари в Африка и си гърми по живи мишени.

Разказвам ви всичко това, защото всички ние имаме деца, днес е моята племеница, утре може да е моята дъщеря или моят син, вдругиден може да са вашите деца.
Искам да се обърна към „ЧОВЕКА”, който извърши това деяние:
Ти нямаш ли деца, племенници или внуци?
Как би се почувствал ако някой стреля по тях?
А дали ти минава през акъла родителите ѝ какъв шок са преживели?
Майката на племеницата ми е с диабет и след като чува, че дъщеря й е простреляна в ръката, изпада в шок.
И това е, само защото някое дете си е откъснало череша от дърво, което се намира в междублоково пространство?!
Надявам се, нужните институции да се самосезират и това същество да си получи заслуженото, но същевременно и не вярвам, като знам в каква държава живеем.

Бог да пази децата ни!

Николай Ангелов.

снимки: Николай Ангелов

СПОДЕЛИ НОВИНАТА!

Leave a Reply

twenty + nine =