Начало » Общност » Съставиха акт на дюнерджийница

Съставиха акт на дюнерджийница

През седмицата служители на отдел “ДЗК” в РЗИ – Варна, извършиха проверки в 105 обекта във връзка със спазването на противоепидемичните мерки, забраните и ограниченията, разпоредени в Заповедите на Министъра на здравеопазването.

Проверките са извършени в заведения за хранене и развлечения, хипермаркети и магазини за хранителни стоки, аптеки, салони за красота, магазини за домашни потреби, магазин за дрехи и др.

Във връзка със спазване на задължителни противоепидемични мерки е констатирано 1 нарушение, касаещо обслужване на клиенти на щанд за дюнери, без ползване на лични предпазни средства – маска.

Във връзка с това е връчен акт за административно нарушение на управителя на посочения обект.

Обработени през отчетния период са 15 сигнала, постъпили по електронната поща и по телефон, от които 10 са неоснователни, а 1 е препратен до ОД на МВР – Варна, за решаване по компетентност.

От служители на отдел “Организация и контрол на медицинските дейности” са направени 22 броя проверки, от тях: 15 в лечебни заведения за извънболнична медицинска помощ, 1 в аптека по Закона за контрол на наркотичните вещества и прекурсорите, 6 броя по чл. 56 и 56а от Закона за здравето.

Няма наложени санкции. От служители на отдел ПЕК са извършени 6 проверки за регистрация на нови лечебни заведения за спазване на хигиенните изисквания и противоепидемичния режим, съобщават още от РЗИ – Варна.

 
banner
banner
Budnavarna