Кметът на Суворово пожела успешен старт в живота на абитуриентите

Общо 36 абитуриенти от двете училища в Суворово днес озариха със своите усмивки сградата на общината в града. Заедно с тях бяха и техните преподаватели.

„Младежите бяха поздравени от цялото ръководство на общината – освен мен, попътен вятър в живота им пожелаха председателят на Общинския съвет Живко Петров, двамата заместник-кметове Иван Иванов и Вълчо Вълчев, началникът на общинската дирекция „Образование“ Димитричка Карагьозова.“, сподели кметът на града Данаил Йорданов в профила си във фейсбук.

Абитуриентите от СУ „Н.Й.Вапцаров“ завършват специалност „Технологичен туризъм“. Успешно се дипломират 23 младежи. 10 от тях завършват с отличие. Сред випускниците има и пълна отличничка – Февзия Сезгин Февзи. Тя завършва гимназиалното си обучение с успех 6,00. С младежите бяха директорът на училището Димитър Кирилов и курсовият ръководител на паралелката Станислава Пенчева.

Своите пожелания за успешен старт в живота получиха и випускниците от ПГСС Св.Георги Победоносец“. 13-те младежи са се обучавали по две специалности – „Икономист“ и „Монтьор на селскостопанска техника“, като двама от тях завършват с отличие. Заедно с тях бяха класните им ръководители Албена Желязкова и Илиян Райчев, както и директорът на гимназията инж.Марияна Великова.

„Да сте здрави, абитуриенти, и нека никога младежкият ви оптимизъм не угасва! Борете се упорито за мечтите си и се справяйте успешно с всяка трудност по пътя си!

На учителите пожелавам също преди всичко здраве! Бъдете все така изпълнени с любов към професията си и нека възпитаниците ви винаги да ви радват и уважават!“, пожела им кметът на Суворово.

СПОДЕЛИ НОВИНАТА!