Начало » Общност » Съставиха акт на обект за бързи закуски

Съставиха акт на обект за бързи закуски

През седмицата служители на отдел “Държавен здравен контрол” към РЗИ – Варна, извършиха проверки в 168 обекта във връзка със спазването на противоепидемичните мерки, забраните и ограниченията, разпоредени в Заповедите на Министъра на здравеопазването.

Проверките са извършени в заведения за хранене и развлечения, хипермаркети и магазини за хранителни стоки, аптеки, салони за красота, магазини за домашни потреби, магазин за дрехи и др.

Във връзка със спазване на задължителни противоепидемични мерки е връчено 1 предписание на отговорното лице в салон за красота. Констатирано е 1 нарушение, касаещо обслужване на клиенти в обект за бърза закуска, без ползване на лични предпазни средства – маска.

Във връзка с констатираното нарушение е връчен Акт за административно нарушение на физическо лице.

Обработени през отчетния период са 4 сигнала, постъпили по електронната поща, които са неоснователни. Обработени са 2 сигнала постъпили по телефона, от които 1 е основателен и 1- неоснователен. Сигналите касаят неспазване на противоепидемичните мерки в магазини за хранителни стоки и заведение за бързо хранене.

Служители на отдел ДЗК са изготвили отговори на запитвания на граждани и юридически лица, постъпили по електронната поща, касаещи въпроси свързани с противоепидемичните мерки при въведената извънредна епидемична обстановка на територията на Република България.

От служители на отдел “Организация и контрол на медицинските дейности” са направени 8 броя проверки в 2 лечебни заведения за извънболнична медицинска помощ – 1 в АИППМП и 1 в Медицински център. Няма наложени санкции.

От служители на отдел ПЕК са извършени 7 проверки на лечебни и здравни кабинети за спазване на противоепидемичен режим, съобщават още от РЗИ – Варна.

 
banner
banner
Budnavarna