Начало » Общини » Нападналите с брадва полицай в Провадия отиват в съда

Нападналите с брадва полицай в Провадия отиват в съда

За дръзкото нападение над полицейския служител с брадва в Провадия на 14 май тази година прокуратурата ще внесе искане в съда за вземане на постоянна мярка за неотклонение „Задържане под стража“ на 31-годишния Велизар М., който в момента е задържан за срок до 72 часа, научи BudnaVarna.com.

Образуваното досъдебно производство по случая е изпратено по компетентност в Районната прокуратура във Варна. Това стана ясно днес по време на съвместен брифинг на окръжния прокурор Красимир Конов, районния прокурор Невена Илиева и директора на ОД на МВР във Варна старши комисар Даниел Пашов, на който бе отчетено традиционно доброто сътрудничество между прокуратурата и МВР.

Производството се води по член 131, ал. 2 от НК, тъй като причиняването на телесните повреди е при изпълнение на службата на служителя. Срещу извършителите на дръзкия инцидент ще бъдат повдигнати и обвинения по член 270, ал. 1 от НК – за противозаконно пречене на орган на властта да изпълни задълженията си.

Припомняме, че инцидентът се случи, след като полицейски патрул е реагирал на сигнал на гражданин за силна музика в квартал в Провадия след 22 часа. След отправено предупреждение музиката да бъде спряна заради късния час, мъжът отказва да стори това, както и да се легитимира с документи за самоличност, като започва да се държи агресивно спрямо служителите на реда. След предприетите действия той да бъде задържан, от къщата излиза млада жена, която нанася два удара с обратната страна на брадва по един от полицаите. След това хора от съседна улична компания се нахвърлят с юмруци и твърд предмет върху ударения служител. Двама от участниците успели да избягат, но вече са задържани. За да овладее ситуацията и агресията, колегата на ударения служител предприел респектиращи действия.

 
banner
banner
Budnavarna