Начало » Общност » 24 годишна жена стреля от терасата, вдигна съседите си на крак

24 годишна жена стреля от терасата, вдигна съседите си на крак

Глоба от 100 лева наложи Районен съд – Варна на 24-годишна жена, произвела изстрели с въздушен пистолет от тераса на жилищен блок, научи BudnaVarna.com.

Проявата на дребно хулиганство е осъществена около обяд в неделния ден на 17 май т.г. в жилищен комплекс в централната градска част на Варна. Докато пушела на терасата на обитаваното от нея жилище, девойката видяла въздушния пистолет на приятеля си и спонтанно решила да го изпробва, като произвела два изстрела в произволна посока. Една от сачмите попаднала в страничното стъкло на паркиран под блока автомобил и то се напукало. Играещи на открито малолетни деца забелязали човек на терасата, от където идвали изстрелите и съобщили на тел. 112 за случващото се.

В съдебна зала 24-годишната жена заявява, че осъзнава сериозността на стореното, съжалява за постъпката си и изразява готовност да заплати причинените щети. Въпреки, че деянието е обществено неприемливо и морално укоримо, последиците от него имат по-ниска степен на обществена опасност и представляват административно нарушение по смисъла на Указа за борба с дребното хулиганство. Районният съд наложи на 24-год. жена административно наказание – глоба в минимален размер.

Решението на съда подлежи на обжалване в 24-часов срок.

 
banner
banner
Budnavarna