Начало » Общност » Варненец краде автомобили, арестуваха го

Варненец краде автомобили, арестуваха го

Районен съд – Варна взе мярка за неотклонение „задържане под стража“ на 27-годишен мъж, привлечен като обвиняем за кражба в съучастие на автомобили и чужди движими вещи, съобщават от съдебната институция за BudnaVarna.com.

Предявеното обвинение срещу 27-год. мъж е за немаловажен случай на извършена в съучастие кражба на кемпер, лек автомобил, акумулатори и множество вещи за специализирано туристическо и кемпер-оборудване. Деянието е извършено при условия на повторност и продължавано престъпление за времето от 28 до 29 февруари т.год. във Варна, чрез разрушаване на прегради за защита на имот и с използване на техническо средство. То е тежко умишлено, а предвиденото в закона наказание за подобно посегателство е лишаване от свобода от 1 до 10 години.

27-годишният обвиняем е осъждан, като настоящото деяние при него се явява в изпитателния срок на предходна присъда. До момента той се е укривал и местонахождението му не е могло да бъде установено от органите на реда.

От доказателствата по делото съдът намира, че може да бъде направено обосновано предположение за авторство на деянието, както и че е налице реална опасност обвиняемият да се укрие и да извърши престъпление, поради което му наложи най-тежката процесуална мярка за неотклонение – „задържане под стража“.

Определението на Районен съд – Варна по взетата мярка за неотклонение подлежи на обжалване в 3-дневен срок пред ВОС.

 
banner
banner
Budnavarna