Начало » Събития » „Сготви и сподели“ – конкурс на Института по кулинарни изкуства

„Сготви и сподели“ – конкурс на Института по кулинарни изкуства

Институт по кулинарни изкуства във Варна организира първото издание на кулинарния видео конкурс „Сготви и сподели“.

 

Целта на инициативата е да се даде възможност на млади кулинарни таланти да покажат уменията си пред жури от професионални шеф-готвачи, както и да спечелят стипендия, с която да подпомогнат своето образование.

Темата на това издание е провокирана от извънредната ситуация, която ни сполетя през последните месеци, а именно „Здравословно готвене по време на карантина”.

За да заявят участие, кандидатите е необходимо да изпратят на имейл адрес info@vum.bg:

1. Видео с продължителност между 5 и 10 минути, в което да разкажат и покажат част от процеса на приготвяне на интересно ястие по зададената тема, като задължително включат образ на крайния резултат.

2. Кратко представяне на кандидата (в избран от кандидата формат).

3. Рецепта на приготвеното ястие.

Крайният срок за участие е 31 май 2020 година, а видеото, биографията и рецептата могат да бъдат изпратени на английски или български език.

Победителят в конкурса ще спечели купата „Cook and Share” на Институт по кулинарни изкуства, както и стипендия в размер на 1000 Евро. Класираните на второ и трето място ще получат стипендии в размер на 500 Евро и 250 Евро. Участниците могат да очакват и много изненади, както и специална награда.

 
banner
banner
Budnavarna