Начало » Аксаково » Задържаха врачка от Игнатиево, разваляла любовна магия

Задържаха врачка от Игнатиево, разваляла любовна магия

Врачка, разваляла любовна магия, е с мярка за неотклонение „Задържане под стража“ по искане на Районната прокуратура във Варна. Това съобщават от пресцентъра на Апелативна прокуратура във Варна.

31-годишната Румяна Г., привлечена като обвиняема от Районната прокуратура във Варна за измама и задържана до 72 часа, от днес е с мярка за неотклонение „Задържане под стража“ с определение на Варненския районен съд.

В периода от 15 до 22 април тази година в условията на продължавано престъпление по член 209, ал. 1 от НК, 39-годишната обвиняема възбудила у варненка заблуждението, че ще й развали любовна магия. Така успяла да причини имотна измама на потърпевшата жена.

Деянието на Румяна, която е неграмотна, се отличава с висока степен на обществена опасност, а извършването му – с дързост.

Според наблюдаващия делото прокурор от Районната прокуратура във Варна е съществувала опасност обвиняемата да се укрие, за да осуети наказателната репресия спрямо нея. Така било аргументирано искането на прокуратурата до Варненския районен съд врачката да остане в ареста с мярка за неотклонение „Задържане под стража“ след изтичане на 72-часовото задържане.

Определението на Варненския районен съд, с което днес е взета най-тежката мярка за процесуална принуда спрямо врачката от Игнатиево – задържане под стража, подлежи на въззивна проверка на Варненския окръжен съд.

 
banner
banner
Budnavarna