Начало » Интересно » Родители направиха ресторант за децата си вкъщи, за да разнообразят живота им в изолацията (ВИДЕО)

Родители направиха ресторант за децата си вкъщи, за да разнообразят живота им в изолацията (ВИДЕО)

Децата преживяват най-тежко социалната изолация. В България е разрешено да излизаме от домовете си, макар че трябва да сведем до минимум напускането на дома. Но в други страни мерките са доста по-затегнати. Излизането от дома става само срещу декларация. Така право да излизат имат предимно само работещите. А децата остават по домовете си – изолирани и самотни и изнервени от липсата на разнообразие и срещи с приятели.

За да не полудеят децата им през месеците, в които са затворени вкъщи, едно семейство от Шотландия решава да им устрои изненада и да разнообрази живота им, който благодарение на пандемията от коронавируса, се преобърна напълно.

Двете им момченца Евън на 5 години и Лукас, който е на 2 годинки много искат да отидат на ресторант. Родителите им решават да донесат ресторанта в дома им. Страхотно хрумване.

Заведението се казва „Ресторанът на мама и тати“. На входа младежите потвърждават резервацията си пред майка им, която е в ролята на хостеса и ги води към маса за двама. След това тя вече обявява, че ще бъде тяхната сервитьорка и им дава менюто, а с него и мокри кърпички, за да почистят ръцете си. Баща им е запретнал ръкави в кухнята, където чака поръчките им.

Децата залагат на испанската кухня и остават много доволни от вечерята. Накрая дори остават изненадани, защото сметката им е покрита от мама и тате и не се налага да плащат те.

 
banner
banner
Петя Митева