Начало » Общност » За Кристиан, дрогата и частното парти във фаталната нощ

За Кристиан, дрогата и частното парти във фаталната нощ

Само едно хапче амфетамин вдига адреналина многократно. Под въздействието на такъв опиат, според разследващите, е бил и Кристиан Николов във фаталната неделна вечер. Медиците са категорични – амфетамините замъгляват преценката и променят реакциите.
Диpекторът на Държавната психиатрична болница за лечение на наркомании и алкохолизъм д-p Владимир Николов разказа за влиянието на наркотика.
„Това са психостимуланти, които ви вдигат всички биогенни мини. Зарежда ви с много енергия, зарежда ви със самочувствие и, както се казва, морето ви е до колене“, обясни той.
Според разследващите под въздействието на амфетамин е бил и 22-годишният Кристиан Николов, който с джипа си блъсна и уби журналиста Милен Цветков. Хапчето за смелост, предполага се, момчето е взело на частно парти вечерта преди фаталния инцидент. По неофициална информация купонът е бил в местността „Златните мостове“ на Витоша, а поводът – рожденият ден на приятелката на Кристиан – Симона Цветкова.

Експертите посочват, че младите най-често прибягват до психотропните вещества, за да повишат адреналина си.
„Повдигат целия жизнен тонус на организма. И оттам се губи преценка на реалността, оттам идват и заплахите“, разказа още доктор Николов.
Хората, употребили наркотични вещества, са лесно разпознаваеми. Не може да се твърди с абсолютна сигурност, но по всяка вероятност спътниците на Кристиан са знаели, че той не е в състояние да шофира.

„Един такъв спокоен човек изведнъж става много весел, много активен, той много знае, той е най-велик…“, обясни докторът.
Д-р Николов посочва, че ако Кристиан беше само под въздействието на канабис, последиците от инцидента може би нямаше да са същите.

Източник: Bulgaria ON AIR

 
banner
banner
Петя Митева