Начало » Интересно » Забавна онлайн книжка учи децата да пазят чисти природата и градовете

Забавна онлайн книжка учи децата да пазят чисти природата и градовете

Като подготовка за отбелязване на “Деня на Земята” (22 април), сдружение “БГ Бъди активен” създаде безплатна забавна книжка за опазване на чистота в природата и в градовете, за рециклирането на отпадъците и за разкрасяването на градската среда. Докато децата са принудени да стоят вкъщи по време на извънредното положение, веселото издание им дава повод както да се забавляват, така и да научат нови неща за заобикалящата ги среда

Образователното четиво е част от инициативата “_Място България – Партньорство за красива и чиста градска среда”, в която участват 11 организации от Пловдив, Варна, Шумен, Добрич, Силистра и Русе.

Книжката “_Място #БезОтпадъци” съдържа 10 странички с лесни и закачливи задачки и картинки за оцветяване. Те учат децата колко е важно да пазим чисто, да събираме разделно отпадъците и да ги рециклираме, както и да работим заедно, за да направим нашите квартали по-красиви и по-приятни места. “Уроците” са поднесени по детски и на разбираем език с весели илюстрации, създадени от Студио “Пункт”. Картинките от книжката могат да се свалят безплатно от сайта thespot.bgbeactive.org и да бъдат оцветявани с компютърни програми или на ръка от малчуганите. А когато децата отново излязат навън заедно със семейството и с приятелите си, те могат да приложат наученото като реално почистят или разкрасят мястото, в което живеят.

 
banner
banner
Петя Митева