Начало » Общност » Окончателно: Депутати и министри без заплата до края на извънредното положение

Окончателно: Депутати и министри без заплата до края на извънредното положение

Депутатите, членовете на Министерския съвет, членовете на политическите кабинети, ръководителите на държавни агенции да не получават възнаграждения от 1 април до края на извънредното положение, предложиха от ГЕРБ, а предложението бе прието единодушно със 170 гласа.

Промяната ще е за периода на извънредното положение.

Депутатите от управляващата партия изненадващо се отказаха от предложението си за „замразяване“ на заплатите и вместо това внесоха предложение да се откажат напълно от тях до края на извънредното положение.

„След удържане на данъци и осигуровки, възнагражденията ни ще бъдат превеждани по сметка на Министерството на здравеопазването“, обясни Красимир Ципов от ГЕРБ.

„Карате ме да се чувствам горд. Ние от „Воля“ ще подкрепим това предложение, то ще срещне подкрепа от цялото Народно събрание“, каза Веселин Марешки.

 

„Воля“ също се отказа от намаляване на основното възнаграждение от 1 април на нивото на минималната работна заплата за страната.

Това направиха и от ПГ „Обединени патриоти“, които искаха месечните възнаграждения да са 50 процента от брутните възнаграждения, като това да важи и за членовете на Министерския съвет.

Народните представители отправиха и апел към президента също да се откаже от заплатата си.

 
banner
banner
Петя Митева