Община Ветрино закупи още над 3000 предпазни маски за лице

Кметовете на населени места в Община Ветрино ще имат ангажимент да раздадат в следващите дни общо над 3000 маски за лице. Предпазните средства са закупени със средства от местната хазна с разпореждане на кмета на Ветрино д-р Димитър Димитров. Това съобщиха за Радио “Фокус” – Варна от Общината.

Маските са доставени по места. Кметовете и служителите на общинската администрация с помощта на доброволци ще осъществят раздаването по места. Първо ще бъдат обхванати всички работещи и хората в трудоспособна възраст, уточняват от местната власт.

От Общината призовават пенсионерите да останат по домовете си. От там припомнят, че в случай на нужда, пенсионерите могат да се обърнат към кметствата и да заявят по телефона закупуване на продукти и лекарства от първа необходимост.

Призивът на администрацията е и родителите също да бъдат отговорни и да не допускат децата им да излизат на места с обществен достъп, освен в случаите, в които това е неотложно.

От Общината апелират за стриктно спазване на противоепидемичните мерки, за съзнание и лична отговорност на всеки с цел недопускане на заразата от коронавирус.

Диана СТОЕВА, агенция Фокус

СПОДЕЛИ НОВИНАТА!