Начало » Общност » Ученици във Варна се нуждаят от компютри или таблети за дистанционно обучение

Ученици във Варна се нуждаят от компютри или таблети за дистанционно обучение

Много ученици във Варна нямат подходящи или никакви устройства, за да провеждат дистанционната форма на обучение. Въпреки, че Министерството на образованието изпращат бройки устройства на някой училища, все още има недостиг, а образователният процес започна отдавна.

Някои варненски директори вече апелираха граждани и фирми да предоставят безвъзмездно или за временно ползване, непотребна за тях техника – компютърни конфигурации, лаптопи или таблети.

Знаем обаче, че има много други, които не са потърсили помощ. Има семейства, които не могат да си позволят дали един или повече компютри – защото, ако имаш трима ученици – означава, че трябва да предоставиш техника за три деца.

Moreto.net като социално отговорна компания, вече предостави две компютърни конфигурации на едно от варненските училища, след апел от директора в социалната мрежа.

Призоваваме и други фирми и хора, които имат възможност да предоставят работеща техника, която в момента по една или друга причина не използват да го направят.

За целта може да попитате директорите на училищата, в които децата ви (или тези на близки) учат, дали имат нужда от техника за образователния процес на ученици или да се свържете с Регионалното управление на образованието – Варна.

 Източник: Moreto.net

 
banner
banner
Петя Митева